first choice

År 2015 tog Mjöbäcksvillan fram konceptet First Choice. Idén med konceptet var att förenkla hela byggprocessen och på så sätt kunna leverera ett högkvalitativt hus till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Husserien blev en stor succé vilket ledde till att man inför 2019 förnyade serien och utökade antalet modeller från 3 till 14!

Hur åstadkommer man ett extra prisvärt hus utan att kompromissa på den höga byggkvaliteten som Mjöbäcksvillan är kända för? Många gånger sägs det att en stor del av kostnaden för ett hus uppstår innan byggnationen ens startar på plats, bland annat ska det tas fram ritningar, huset ska konstrueras så det klarar alla lagkrav, kalkylerare ska räkna ut materialkostnaden och entreprenörer ska räkna ut vad det kostar att uppföra huset. Idén föddes att spara in denna kostnad genom att standardisera alla moment ovan och istället ta fram en husserie där projekteringen enbart behöver göras en gång, i samband med att husserien tas framTill konceptet First Choice är därmed planlösningar, fasader, fönsterplaceringar och dylikt fasta. Det går inte att byta ut fönster, ändra på placering av invändiga väggar eller välja till en balkong från fabrik. Allt går självklart - men det innebär att huset behöver projekteras om och då försvinner grundtanken med First Choice. 

När du köper ett First Choice så ingår det fria produktval i separat broschyr. Mjöbäcksvillan har tagit fram statistik på vilka produktval som historiskt sett varit mest populära till sina hus och erbjuder valen kostnadsfritt. Typexemplet är vitvaror där ni själva kan välja mellan vitt och rostfritt paket. Rostfritt paket är dyrare än vitt, men det spelar ingen roll när ni köper ett First Choice - alla produktval i katalogen ingår i huspriset. Detta är även en trygghet både för er och er bank då man redan från början vet hur mycket huset kommer kosta! 

First Choice erbjuds både som totalentreprenad eller materialleverans. En totalentreprenad innebär att Mjöbäcksvillan sköter all samordning av entreprenörer. Materialleverans innebär att ni får material till byggnationen och sedan får möjligheten att hålla ihop byggnationen själva. 


Läs First Choice-broschyren genom att klicka här.