Vårt kära Halmstad!

Halmstad har ett perfekt läge mittemellan Göteborg och Malmö. Staden passerade under 2018 100 000 invånare och genom staden ringlar sig Nissan, en 186 kilometer lång å som mynnar ut i Kattegatt. Nissan med sina goda fiskemöjligheter tros vara en av de största anledningarna till att folk en gång i tiden bosatte sig i Halmstad. Det var i Nissan som den berömda Halmstadlaxen fångades och exporterades redan på 1600-talet! Halmstads historia sträcker sig dock mycket längre tillbaka än så, gamla ruiner i Övraby strax utanför Kärleken vittnar om ett samhälle där människor redan på 1000-talet började bygga upp det vi idag kallar för Halmstad.
 
I folkmun är Halmstad mest känt för att vara en av Sveriges bästa sommarstäder och den största anledningen till utmärkelsen är utan tvekan Tylösand. Hit vallfärdar turister för strandlivet, äta gott och gå på den välbesökta After Beachen som varje sommar besöks av flera välkända artister. Halmstad har även flera gånger blivit framröstad till Golfhuvudstaden på grund av sin fantastiska natur där vi hittar sex 18-hålsbanor, en av världens bästa träningsanläggningar och flera pay and play banor. Den mest välkända är Halmstad Golfklubb som arrangerat flera stora tävlingar på den Norra banan, framröstad som Sveriges bästa 2005. Efter en lång dag så kopplar man gärna av på en av alla uteserveringar i centrum där den nyrenoverade Storgatan skapar en härlig atmosfär.
 
Idrott och Halmstad har alltid varit en gemensam faktor där Halmstad BK och HK Drott står i fronten. Klubbarna har en framgångsrik historik med flertalet SM-guld och andra utmärkelser. HBK spelar på Örjans Vall, utsedd till Sveriges vackraste arena som ligger precis vid Nissan. Klubben har fostrat flera välkända spelare, bland annat Fredrik Ljungberg som spelat i både Arsenal och landslaget.
 

Vi är övertygade om att ni kommer trivas i Halmstad!